Samen maken we van jouw doel
een succes

Jouw doel, onze missie

Jij hebt een doel voor ogen. Wij begrijpen dat. En onze missie is om jou daarbij helpen. Dat doen we door het geven van inzicht en jou te inspireren. Samen gaan we op ontdekkingstocht in de organisatieontwikkeling.
Voor je organisatie, teams en voor jou als individu.

Wij zorgen ervoor dat bij jou de juiste mensen aan tafel komen zitten. Zodat jij je alleen hoeft te richten op de inhoud. 
Wij ontzorgen jou. Wij stellen de vragen zodat jij met de juiste mensen, groots effect kan veroorzaken.

Wij willen dat er sneller een gedragen resultaat wordt bereikt. Als wij weggaan is voor iedereen duidelijk waarom jou organisatie het anders gaat doen. Hoe jullie dat samen gaan doen. En wat dat voor ieder betekend. 

Voor wie zijn we er

Ben je manager of directeur van een organisatie? Heb je het gevoel dat de afstand tot de werkvloer groot is? Wil je op een andere en gemakkelijkere manier samenwerken binnen jouw organisatie? Heb je het gevoel dat je niet kunt voldoen aan de verwachtingen van de medewerkers op de werkvloer? Zou je minder bezig willen zijn met papieren plannen? Wil je de dynamiek in je organisatie veranderen? Wil je betrokken medewerkers die kritische vragen durven stellen en mee willen werken aan het succes van jouw organisatie? 
Dan zijn wij er voor jou!


MARISKA HIJDENDAAL

Als je snel wilt gaan, ga alleen, 
als je ver wilt komen, ga samen

 LinkedIn


ERIKA BOEKHOORN

Ieder mens heeft een stem, 
elke stem is het waard gehoord te worden

 LinkedIn

Wij zijn zelf altijd met bevlogenheid onze eigen weg gegaan. Passend bij de mensen die we voor ons hebben. 
Samen op zoek naar nieuwe vormen van samenwerken. We lopen graag voorop maar vergeten niet om 
de omgeving mee te nemen in onze visie, waardoor het pad gezamenlijk wordt bewandeld. 
Wij zijn overtuigd van de kracht van procesgericht werken omdat we zelf hebben ervaren hoe het is 
om met alle mensen werkzaam binnen de organisatie te veranderen. Deze vorm van werken hebben 
we met veel gedrevenheid mee ontwikkeld met de juiste mensen aan tafel. 
Onze eigen waardevolle praktijkervaringen delen we graag.

WAT WE SCHRIJVEN

We schrijven regelmatig blogs, deze lees je hiernaast staan. Daarnaast hebben we in 2017 ons eerste boek gepubliceerd.

Veranderen begint met LEF - Erika Boekhoorn en Mariska Hijdendaal


Klik op de afbeelding voor meer informatie

           
Preview Managementboek.nl - Veranderen begint met LEF

Nederland staat niet stil. Ontwikkelingen en innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Kunnen organisaties die ontwikkelingen bijhouden? Nee, niet allemaal. Om de veranderingen in het juiste tempo te kunnen waarmaken is een snellere vorm van veranderen noodzakelijk. Je vraagt je mogelijk af:

HOE geef ik mijn organisatie vorm, passend bij de huidige tijd?

Er zijn diverse manieren om invulling te geven aan noodzakelijke veranderprocessen binnen je organisatie. Bij procesgericht werken is er een verandering met en door medewerkers. Met procesgericht werken creëer je een situatie die een antwoord geeft op de snelheid waarmee de maatschappij zich ontwikkelt. Wij geloven dat mensen die procesgericht werken, professionele samenspraak organiseren en elkaar in hun kracht zetten.

We hebben zelf veel ervaring opgedaan met procesgericht werken. Daarom combineren we onze ervaring als medewerker én ondernemingsraadslid met de theorieën die we zelf hebben toegepast. En nu denken de lezende managers op deze site misschien: een boek geschreven door medewerkers en ook nog OR-leden, wat moet ik daar als manager mee? Wij nemen je mee in onze wereld van procesgericht werken, want we zijn van mening dat je als manager alleen succesvol verandering tot stand kan brengen met de juiste mensen aan tafel. En dat zijn volgens ons: medewerkers, managers, medezeggenschapsleden en directeuren. Daarom is dit niet alleen een managementboek. Ons boek is bedoeld voor iedereen werkzaam in een organisatie. We hebben zelf veel boeken gelezen, ook managementboeken. Wat we zelf ervaren hebben is dat een manager de theorie uit een boek probeert toe te passen op de werkvloer, zonder dat de medewerkers het boek gelezen hebben, weinig kans op succes heeft. De meeste boeken zijn daarnaast niet op de medewerkers gericht, terwijl verwacht wordt dat juist zij ermee aan de slag gaan, al dan niet aangestuurd door hun manager.

Wij laten zien hoe je samen aan de slag kunt gaan met procesgericht werken, want na lezen, komt actie.

De theorieën die we gebruikt hebben komen onder andere van Sinek, De Caluwé en Knoster. Maar naast theorie delen we vooral voorbeelden uit onze praktijk. Dat doen we met ons model van inspraak en betrokkenheid. Daarnaast geven we tips en delen we onze valkuilen. Het is een praktisch boek, als je klaar bent met lezen en je beantwoordt gelijk de vragen die we je stellen, heb jij een goed beeld waarom jij anders wilt gaan werken.

Waarom Veranderen begint met LEF?

Je vraagt je misschien nog af waarom je nou juist dit boek gelezen moet hebben. Wat maakt dit boek anders dan al die andere boeken? Om procesgericht te gaan werken hoef je geen moeilijk implementatietraject te doorlopen. Er hoeft niets gedraaid, gekanteld, gereorganiseerd of uitgerold te worden. Het enige wat je hoeft te doen is beginnen. Laat je door ons verhaal inspireren om met de juiste mensen aan tafel succesvol te veranderen. Staat er een verandering voor de deur bij jouw organisatie? Of misschien ben je al bezig met een verandering? Bekijk eens wie er aan tafel zitten om die verandering succesvol te laten zijn. Welke functie hebben zij? Zijn het stafmedewerkers of zitten er ook medewerkers van de werkvloer en medezeggenschapsleden aan tafel? Ga samen aan de slag, begin met de visie en het belang van de verandering. Maak vervolgens het plan. Als laatste kijk je naar de middelen en competenties die nodig zijn. En dan? Dan heb je al veel meer draagvlak om de verandering succesvol te laten zijn want je hebt belangrijke stakeholders aan tafel. Zij dragen samen met jou de verandering uit naar de rest van de organisatie.

Als medewerker én OR-lid is Erika Boekhoorn vindingrijk en flexibel waardoor zij buiten de kaders kan gaan om haar eigen pad te bewandelen. Als medewerker én OR-lid is Mariska Hijdendaal een goede luisteraar die liever een constructief advies geeft dan dat ze anderen haar eigen waarde en ideeën wilt opleggen. Samen schreven ze Veranderen begint met LEF.