Samen maken we van jouw doel
een succes

Jouw doel, onze missie

Jij hebt een doel voor ogen. Wij begrijpen dat. En onze missie is om jou daarbij helpen. Dat doen we door het geven van inzicht en jou te inspireren. Samen gaan we op ontdekkingstocht in de organisatieontwikkeling.
Voor je organisatie, teams en voor jou als individu.

Wij zorgen ervoor dat bij jou de juiste mensen aan tafel komen zitten. Zodat jij je alleen hoeft te richten op de inhoud. 
Wij ontzorgen jou. Wij stellen de vragen zodat jij met de juiste mensen, groots effect kan veroorzaken.

Wij willen dat er sneller een gedragen resultaat wordt bereikt. Als wij weggaan is voor iedereen duidelijk waarom jou organisatie het anders gaat doen. Hoe jullie dat samen gaan doen. En wat dat voor ieder betekend. 

Voor wie zijn we er

Ben je manager of directeur van een organisatie? Heb je het gevoel dat de afstand tot de werkvloer groot is? Wil je op een andere en gemakkelijkere manier samenwerken binnen jouw organisatie? Heb je het gevoel dat je niet kunt voldoen aan de verwachtingen van de medewerkers op de werkvloer? Zou je minder bezig willen zijn met papieren plannen? Wil je de dynamiek in je organisatie veranderen? Wil je betrokken medewerkers die kritische vragen durven stellen en mee willen werken aan het succes van jouw organisatie? 
Dan zijn wij er voor jou!


MARISKA HIJDENDAAL

Als je snel wilt gaan, ga alleen, 
als je ver wilt komen, ga samen

 LinkedIn


ERIKA BOEKHOORN

Ieder mens heeft een stem, 
elke stem is het waard gehoord te worden

 LinkedIn

Wij zijn zelf altijd met bevlogenheid onze eigen weg gegaan. Passend bij de mensen die we voor ons hebben. 
Samen op zoek naar nieuwe vormen van samenwerken. We lopen graag voorop maar vergeten niet om 
de omgeving mee te nemen in onze visie, waardoor het pad gezamenlijk wordt bewandeld. 
Wij zijn overtuigd van de kracht van procesgericht werken omdat we zelf hebben ervaren hoe het is 
om met alle mensen werkzaam binnen de organisatie te veranderen. Deze vorm van werken hebben 
we met veel gedrevenheid mee ontwikkeld met de juiste mensen aan tafel. 
Onze eigen waardevolle praktijkervaringen delen we graag.

WAT WE SCHRIJVEN

We schrijven regelmatig blogs, deze lees je hiernaast staan. Daarnaast hebben we in 2017 ons eerste boek gepubliceerd.

Veranderen begint met LEF - Erika Boekhoorn en Mariska Hijdendaal


Klik op de afbeelding voor meer informatie

           
'Je bent niets zonder de juiste mensen om je heen'

zei Stanley Burleson vorige week woensdag tijdens het Musical Awards Gala 2018. Een uitspraak waar wij het helemaal mee eens zijn. Iedereen is vast wel ergens mee bezig. Of het nou iets kleins is als boodschappen doen, of iets groots als een verhuizing. Zonder de juiste mensen lukt het niet. Want boodschappen doen in een winkel zonder personeel gaat niet lukken, en verhuizen zonder iemand die de verhuiswagen voor jou kan besturen gaat het ook niks worden.

Als je kijkt naar je werk spelen dezelfde dingen. Wie denk jij dat er nodig zijn om het juiste medicijn op de juiste afdeling te krijgen?

Zijn een arts, een apotheker en een verpleegkundige voldoende? Of heb je meer mensen nodig?

Wat zagen wij in de praktijk? Een groep van zo’n 15 mensen zaten aan tafel. De arts, apotheker en verpleegkundig zaten er inderdaad. Maar ook een beleidsmedewerker, de applicatiebeheerders, de leverancier van het medicatiesysteem, de transporteur en key-users. Je denkt misschien, zoveel mensen en zoveel disciplines? Ja, zij zijn allemaal betrokken bij het proces rondom medicatie. Zijn ze allemaal aan tafel nodig? JA! Wat zou er gebeuren als een van deze mensen niet aan tafel zit? De kans is groot dat je dan een deel van proces onderbelicht laat of voor een ander gaat invullen. Zonder de aanwezigheid van de transporteur was nooit duidelijk geworden dat het proces rondom verhuizing van een afdeling niet goed verloopt. En als de leverancier er niet bij was geweest was hij er nooit achter gekomen dat er onduidelijkheid is over een aan te vinken vakje in zijn systeem.

Al deze mensen zijn nodig om de machine te laten draaien. Als een radar mist, draait de machine niet meer.

Doordat je met al deze mensen aan tafel zit, kun je direct knopen doorhakken, zonder tijd te verliezen in het bijpraten en het krijgen van andere meningen. Zit nu elke betrokkene aan tafel? Nee, je hebt een afvaardiging aan tafel nodig. Want zo heb je gelijk de ambassadeurs. Zij helpen je hetgeen wat besproken is uit te dragen naar de rest van de organisatie, zo ontstaat er een olievlek.

Er zijn genoeg zaken die jij alleen kunt uitvoeren. Maar wil je ervoor zorgen dat er zaken gaan veranderen in de uitvoering van je werk, of misschien wel nieuwe ontwikkelingen ontstaan krijg je dat niet alleen voor elkaar. Daar heb je de juiste mensen voor nodig die jou daarbij kunnen helpen. Als je het alleen doet, gaat het misschien wel sneller. Maar wil je ver komen, dan moet je het samen doen.

Wil je hier meer over weten? Je leest erover in ons boek Veranderen begint met LEF

Wil je met ons in gesprek? Neem dan eens een kijkje op onze website www.metLEF.nl 

Hartelijke groeten,

Erika Boekhoorn & Mariska Hijdendaal